De kosten in Nederland worden alsmaar duurder. Denk hierbij aan boodschappen, benzine, de huur en ga zo maar door. Het is daarom belangrijk om je geld goed te beheren en een duidelijk plaatje voor jezelf te maken. Doordat alles al zo duur is, willen de meeste mensen hun kosten zo laag mogelijk houden, wat natuurlijk logisch is. Echter is het op het gebied van de zorgverzekering wel belangrijk dat je deze goed afsluit aan de hand van jouw zorgbehoeftes. Wellicht zul je hier dan iets meer voor moeten betalen elke maand, maar op ten duur ben je zeker goedkoper uit. Om tot een goede zorgverzekering te komen waarbij je niet te veel betaald voor onnodige opties, is het belangrijk om deze zorgvuldig te personaliseren. In deze tekst gaan we het hebben over de aspecten die hierbij belangrijk zijn zodat je tot een goede zorgverzekering komt met een eerlijke maandelijkse premie.

 

De basisverzekering 

Ieder persoon die in Nederland staat ingeschreven is verplicht om zichzelf minimaal te verzekeren met een basisverzekering. Zoals de naam al zegt, ben je hiermee verzekerd voor de basiszorg. Dit is essentiële medische zorg zoals een bezoek aan de huisarts, een ziekenhuisopname of medicijnen. Doordat zorg erg duur is, zouden veel mensen zonder zorgverzekering niet over de zorg kunnen beschikken die zij nodig hebben. Dat is dan ook de reden waardoor het verplicht is om een zorgverzekering te hebben. 

 

Je basisverzekering aanvullen en personaliseren

Naast je basisverzekering kun je ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen. Dit houdt in dat je jezelf kunt aanvullen met zorg waarvan je denkt die nodig te hebben, of waarvan je zeker weet die nodig te hebben. Wanneer je van jezelf weet dat je gebit aan de zwakker kant is, en je regelmatig naar de tandarts moet, is het verstandig om je zorgverzekering dus aan te vullen met een tandartsverzekering. Hierin heb je diverse pakketten die je voor een bepaald bedrag per jaar verzekeren voor deze zorg. Uiteraard word je zorgpremie duurder wanneer je aanvullingen op je basisverzekering neemt, maar op ten duur ben je dan in de meeste gevallen goedkoper uit. Wanneer je jezelf bijvoorbeeld niet verzekerd voor de tandarts terwijl je weet dat je regelmatig naar de tandarts moet, zul je al die facturen volledig uit eigen zak moeten betalen.

 

De juiste zorgverzekeraar vinden

Doordat er diverse zorgverzekeraars zijn in Nederland, zijn er ook diverse prijzen per zorgverzekeraar. Om tot de efficiëntste zorgverzekeraar voor jou te komen, kan het handig zijn om alle zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Je hebt op het internet verschillende websites waarbij je je behoeftes kunt invullen, en waarna alle zorgverzekeraars aan de hand van jouw behoeftes op een rijtje worden gezet. Op deze manier kun je de voor- en nadelen van de betreffende verzekeraar vergelijken, en tot een goede keuze komen.